sajgó01kocka

Testvéreink a szentek

Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza vezetője tartott előadást a Kaszap-emlékév keretében szeptember 15-én Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

sajgó01

Sajgó Szabolcs Testvéreink, a szentek. Lelkipásztori perspektíva Kaszap István kultuszának ápolásában című előadása a Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi programsorozat harmadik előadása volt.

A jezsuita szerzetes elmondta, Kaszap István kultuszát maguk a hívek tartják fenn, hisz kevesen vannak, akik személyes emlékek alapján ne emlékeznének rá. Kaszap Istvánról, Isten tiszteletreméltó szolgájáról megindító olvasni a tanúságtételeket, amelyek a világ minden tájáról érkeznek. Az emberek ma is bíznak Kaszap István közbenjárásában.

Szabolcs atya arról is beszélt, hogy Kaszap István életszentségének példája ma is aktuális üzenetet hordoz. Az átlagos fiatalból érett gondolkodású, elmélyült hitű, roppant fegyelemmel rendelkező, szemlélődő misztikussá vált. Személye emberközeliségéből, „mindennapiságából” fakadóan ma is nagyon népszerű. A Van célom elnevezésű program bizonyítja, hogy élete példa lehet a fiatalok számára.

További képek láthatók az előadásról a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján.