Kaszap_Rozsa004

Testvér

A lelki útról az életrajzban sokat olvashatunk. Kaszap Rózsa, István húga mesél el pár személyes történetet gyerekkorukról ezeken a videókon.

 

Az a szeretet, jóság és játékosság, amit ezekben a történetekben megismerhetünk, kiállta a szenvedés próbáját.

Kaszap István felnövekedve megvalósított egy jó keresztény életet. Szeretettel volt jelen családjában, az iskolában és az iskolán kívüli közösségeiben. Nagy nyitottsággal kereste a célját, próbálgatta és fejlesztette képességeit, figyelve arra, Isten hogyan nyilvánul meg mindebben, az ő életében, és amikor rátalált a céljára akkor teljes lényével elköteleződött mellette. Ez a szeretet, hit, mély Istenkapcsolat Kaszap Istvánnak fájdalmas és végül halálos betegsége idején érett be. Naplójegyzetei és kortársai állítják elénk őt a lelki tökéletesedés példájaként, aki Isten akaratát olyan mélyen magáévá tette, hogy a számunkra legborzasztóbbakat, lassú szenvedést, elvetettséget és a halált is örömmel és alázattal vállalta, Jézushoz, a maga módján így válva egészen hasonlóvá.

A Kaszap István emlékévben, 2015 tavaszán volt alkalmunk meglátogatni Margit nővért (született: Kaszap Rózsa, a Szűz Mária Látogatásáról nevezett rendben apáca), aki a felvételek készítésekor 96 éves volt, szellemileg friss, és mély imádságos életet folytat, ahogy egész, nehézségekben nem szűkölködő, hosszú, gyümölcsöző  életében mindig is tette. Testvéréről, családjukról, gyerekkori, személyes élményeiről beszélgettünk vele. Ebben a videó-sorozatban ennek a részeit adjuk közre.